Algemene tips

Een cv heeft één doel: geselecteerd worden voor een sollicitatiegesprek. Jouw cv gaat niet alleen over jezelf. Jouw cv moet duidelijk maken op welke wijze je voldoet aan de vacature eisen en wensen. Jouw cv is niet je levensverhaal, maar een marketing document dat zich focust op de vaardigheden, die relevant zijn voor de vacature. Jouw cv is niet alleen een opsomming van vaardigheden en uitgevoerde werkzaamheden. Om indruk te maken, moet je je vaardigheden aantonen en laten zien dat je resultaten boekt in je werk.
Kortom: verkoop jezelf in je cv en laat concreet zien wat je voor een werkgever kan betekenen.
Het standaard cv is een traditioneel levensloop cv, dat op geen enkele manier duidelijk maakt wat die persoon wil, of waar die persoon voor staat. Dat moet een recruiter zelf proberen uit te vinden. Een CV laten maken door De Sollicitatieman zal er voor zorgen dat je boven aan de stapel gaat liggen.

Lengte en lay-out
Een cv op één A4 kan compact zijn, mits je de pagina goed gebruikt. Je ziet gelijk dat onze cv’s veel overzichtelijker zijn en gemakkelijk lezen. Het is een marketing document om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Dat is mogelijk door een slimme vormgeving van de werkervaring en omdat niet relevante informatie is weggelaten.

Personalia
De personalia in onze cv’s zijn weggelaten en vervangen door bijvoorbeeld: “neem contact met mij op”. Met andere woorden: Vind je mij interessant, bel me, mail me en laten we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Wij zijn een groot voorstander van een foto op het cv, zodat je zelf de eerste indruk bepaalt. Tegenwoordig zijn alle bedrijven online actief, die drukken natuurlijk gelijk op de hyperlinks. Je zou ook naar je Linkedin profiel kunnen verwijzen, als je geen website hebt.

Conclusie
Het normale cv is op geen enkele manier onderscheidend. Het is een formele opsomming van uitgevoerde werkzaamheden, zonder dat duidelijk wordt gemaakt wat die persoon heeft bereikt en kan betekenen voor een werkgever. Het standaard cv spreekt niet aan en zal op de stapel afgewezen sollicitanten belanden. Bij ons kan je voor weinig geld al een CV laten maken. Ons team bestaat uit een mix van grafisch designers en echte arbeidsmarkt specialisten.
Wij zouden iedereen willen adviseren: kijk kritisch naar je eigen cv en kijk eens in ons assortiment.