Blog Julia – Een nieuwe baan?

Soms dan denk ik ook wel eens aan een andere baan. Naast De Sollicitatieman werk ik namelijk nog elders. Per slot van rekening zitten we in een kandidatenmarkt. Dit houdt in dat de werkzoekende de macht in handen heeft! Een mooie positie als je aan het solliciteren bent, maar verwacht niet dat je de enige sollicitant bent natuurlijk Op die momenten zit ik na te denken over werkplezier en energie krijgen van de werkzaamheden die ik uitvoer. Werkplezier heb ik wel in de basis. Mijn collega’s zijn leuk, een deel van de tekening vind ik leuk, alleen ik krijg er geen energie meer van. In de meest ideale baan heb je drive, krijg je energie van de job en je spreekt er met enthousiasme over bij andere mensen.

Ik spreek met enthousiasme over De Sollicitatieman. Samen met het team CV’s maken, sparren over zichtbaarheid, creativiteit.
Dat is iets waar ik energie van krijg, waar ik met passie over spreek en als we de orders na bellen en de email beantwoord, dan vind ik dat tof om te doen. Het brengt mij energie!

Echter, hoe vertaal je nou op je CV waar jij echt energie van krijgt. Waar gaat je hart sneller van kloppen? Je zou eens uit kunnen gaan schrijven wat jij terug wilt zien in je werk. Wil je repeterende werkzaamheden? Wil je juist dat elk uur anders is? Wil je iets ontwerpen? Wil je vrijheid of wil je juist een gekaderd takenpakket? Heb je het nodig om risico’s te nemen in je werk of kleur je juist binnen de lijntjes? Je ziet soms wel eens van die quotes, ‘als je echt doet wat je leuk vindt, hoef je nooit weer te werken’. Het is een leuke quote, hij is ook waar, maar is het ook realistisch? Naar mijn idee gaat het om het grotere plaatje.

Elk beroep heeft voor- en nadelen, in elk beroep heb je er minder leuke dagen bij. Daarnaast kan het aangrijpen van werk wat je minder leuk vindt, heel veel praktische redenen hebben. Soms moet je, om welke reden dan ook, iets aangrijpen wat minder leuk is. Echter betekent dit niet dat je niet moet streven naar een functie die je meer plezier brengt. Werkplezier zou in de basis bij iedereen op één moeten staan.

Schrijf ook eens voor jezelf uit wat je werkgever moet hebben en van wat voor soort werkzaamheden jij energie krijgt. Vergelijk dit met je huidige werkgever en je huidige baan en je weet waar je aan toe bent!

En wat betekent dit voor mij..? Tja, misschien sluiten de huidige werkzaamheden toch niet helemaal meer aan! ?